Karma: het leven als leerschool

Geloof jij in karma?

karma

Gebeuren er soms dingen in je leven waarbij je je afvraagt of het soms karma is? Iets wat je steeds weer overkomt, soms net op een andere manier. Dat je op een gegeven moment denkt: dit is wel heel toevallig. Maar is het wel toeval? Of zou er misschien toch meer aan de hand kunnen zijn?

Om deze vraag te beantwoorden wil ik eerst met je kijken naar wat karma in mijn ogen is. En ook wat het in mijn ogen niet is, want er zijn meerdere definities. Uiteraard wil ik je hierbij uitnodigen om te voelen of dit voor jou ook zo geldt of dat het voor jou misschien anders werkt. Want zoals ik wel vaker zeg, het allerbelangrijkste is dat je naar je eigen gevoel en waarheid luistert. Met die afspraak, kunnen we nu het onderwerp karma induiken:)

Wat is karma?

Karma gaat in mijn ogen over oorzaak en gevolg. Als een bepaalde situaties steeds in je leven terugkomt, dan is daar dus een oorzaak voor. En daarmee bedoel ik absoluut niet dat je er dan ook schuld aan hebt, want karma gaat in mijn ogen absoluut niet over schuld!

Het is meer dat er een reden is waarom iets steeds terugkomt. En de reden is omdat je ziel hier iets wil leren. Het wil iets leren omdat het bij je zielsles past of omdat je bijvoorbeeld nog een vorig leven wilt uitwerken, en vaak is dit ook nog met elkaar verbonden.

Wat karma niet is

Ik geloof niet dat je een bepaalde hoeveelheid karma moet aflossen. Bijvoorbeeld als jij in al je vorige levens misschien drie mensen hebt bedrogen, dat jij ook drie keer bedrogen moet worden om het karma in te lossen. Zelf zie ik het meer dat je als ziel ook de andere kant wil ervaren, maar dat dat niet betekent dat je evenveel moet ‘inlossen’.

Karma is geen straf, maar iets wat je wil ervaren omdat je ervan wil groeien. En dat kan soms heel lastig zijn om te accepteren, omdat dit voor jou als menszijn heel pijnlijk kan zijn. Dat betekent echter niet dat het altijd pijnlijk hoeft te zijn om je karma in te lossen. Het kan ook zijn dat kleinere gebeurtenissen al voldoende ingang voor je ziel zijn om hier verder over te leren, maar soms gebeuren er dus wel hele vervelende dingen.

Ik geloof erin dat wij al vele levens op aarde hebben gehad. En dat we allemaal zowel daderlevens als slachtofferlevens hebben gehad. Niemand uitgezonderd. Vanuit je ziel is hier dus geen sprake van schuld, het is de ervaring.

Schuld is iets menselijks, vanuit de energetische wereld bestaat er geen schuld. Dat komt omdat iedereen in essentie liefde en onschuld is. Maar we doen hier op leven mee aan een ‘spel’ waarvan schuld en lijden een onderdeel is. Maar waar tegelijkertijd ook heel veel liefde en vreugde ervaren kan worden. En waar we als ziel een enorme groei kunnen doormaken.

Het leven als leerschool

Dat ‘spel’ hier op aarde zou je ook kunnen zien als een leerschool waar je naartoe gaat. Alleen werkt dit schoolsysteem precies andersom dan wat we gewend zijn op school.

Wanneer je als ziel naar de aarde komt, kies je bepaalde lessen uit die je wilt leren in dit leven. Dingen waar je meesterschap over wilt ontwikkelen. Zoals zelfliefde, vertrouwen of jezelf zijn. Daarbij kiest een ziel de ouders waar dit thema geleerd kan worden omdat het familiethema’s en voorouderlijnen raakt. En ook kijkt een ziel ook naar vorige levens die het nog wil uitwerken.

Karma en terugkerende lessen

In het leven krijg je situaties om je lessen te leren. Niet om je te beoordelen, maar om je de kans te geven om nog meer ervaring op te doen en nog verder te leren. Niet als straf dus, maar als geschenk. Omdat je als ziel dolgraag wil leren en meesterschap wil ontwikkelen op een bepaald onderwerp.

Maar het is dus zonder label van goed of fout, zonder beoordelingen waar je stress van krijgt. Je hoeft niet bang te zijn om het fout te doen en je kunt niet falen. Het leven is een grote school en overal krijg je de mogelijkheid om lessen te leren. Aan jou om te kiezen welke je nu leert, wanneer jij eraan toe bent in je ontwikkeling. Je mag de druk er dus af halen dat alles nu moet en weer genieten van deze school.

Soms lijken situaties niet fijn (en de menselijke ervaring kan heel pijnlijk zijn, dat wil ik zeker niet ontkennen), maar durf je ook te kijken welke les eronder ligt?

Een belangrijke voorwaarde om van je pijnlijke lessen te leren is acceptatie en daarvoor is het belangrijk om te beseffen dat het leven er voor je is. Het overkomt je niet, al voelt dat soms wel zo. Vanaf een hoger niveau kun je zien dat je lessen aan het leren bent. Je hoger zelf (dat deel van je ziel dat nog in de energetische wereld is) en gids hebben dit overzicht ook. Het leven is er voor je.

Durf je dat idee toe te laten? Zonder dat je ontkent dat het heel pijnlijk is geweest. Acceptatie verzacht het lijden. En dan kun je ook de lessen gaan zien.

Wie zijn dan je leraren in het leven?

Mensen en situaties om je heen, en dus ook wat we als ‘karma’ verstaan. Maar ook de energetische wereld (bijvoorbeeld de engelen) en ook de natuur kan je lessen laten zien.

Het fijne is dat je ook een mentor op de school van het leven hebt, dat is je persoonlijke gids. Een andere benaming hiervoor is beschermengel. Het is een persoonlijke begeleider die je hele leven bij je is vanuit de energetische wereld. Je mag altijd om hulp of ondersteuning vragen en je gids oordeelt nooit. Het is een mentor die precies jouw ‘leerdoelen’ voor dit leven kent, al is doel misschien niet het juiste woord, want het gaat meer om de ervaring dan dat je iets moet bereiken.

Je mag plezier hebben op school. Je kunt niet zakken. Er is geen vergelijking met anderen. Je volgt je eigen studietempo, helemaal op jou afgepast. Met leraren die op dat moment bij jouw lessen passen. En met jouw eigen mentor.

Karma en schuldgevoelens

Het inzicht dat het bij karma niet over schuld gaat en dat er ook geen schuld is vanuit de energetische wereld, kan ontzettend bevrijdend zijn. Toch betekent dit niet altijd dat je hierdoor geen schuldgevoelens meer ervaart. Vaak zijn deze schuldgevoelens ook een uitnodiging om te leren over zelfliefde en raakt dit ook dingen uit je voorouderlijn en vorige levens. Dingen die je als ziel hebt gekozen om in dit leven uit te gaan werken.

Wanneer je merkt dat je nog vaak gevoelens van schuld ervaart, dan is dit een kans om te leren en groeien als ziel. Hiervoor mag je het allereerst accepteren, en vervolgens kun je jezelf ervan gaan bevrijden.

 

***

Lichtactivatie Schuldgevoel en levensvreugde

Wil jij jezelf bevrijden van schuldgevoelens? Zodat je de liefde voor jezelf beter kunt voelen, jouw verbinding met jouw bron van liefde en er meer ruimte komt voor jouw levensvreugde? Dan is deze Lichtactivatie echt iets voor jou!

Wat is een lichtactivatie?

Een Lichtactivatie is een audio-opname / helende meditatie die jou begeleidt om jouw Licht verder te activeren. Het is een combinatie van een energetische transmissie en een begeleide healing. Daarbij zal elke Lichtactivatie een ander thema belichten en dus een ander deel van jouw Licht activeren. De activatie helpt jou om ruimte te maken voor de energie, om aanwezig te zijn in je lichaam en om de energie goed te gronden. Vanuit deze gronding kun je je openstellen voor een verhoogde staat van bewustzijn, zodat je de energie van de activatie optimaal kunt ontvangen. Precies zoals passend is voor jou op dit moment in jouw proces.

Je kunt de audio op elk moment beluisteren, gewoon vanaf je eigen vertrouwde plek. 

Thema: Schuldgevoel en levensvreugde

Deze lichtactivatie zal vooral gericht zijn op het tweede chakra. Wanneer dit chakra uit balans is, kun je snel gevoelens van schuld ervaren. Maar het is ook het chakra van je levensvreugde en van je innerlijk kind. Juist door ons licht te schijnen op onze schuldgevoelens, zullen we ruimte maken voor de levensvreugde. Het maakt daarbij niet uit wat de oorzaak is van je schuldgevoelens, of dit uit je kindertijd komt, een vorig leven of een familiethema / voorouderlijn

Tijdens de lichtactivatie zal precies dat aangeraakt worden wat nu in jou geheeld mag worden. Je mag daarbij vertrouwen op je eigen lichaam, je ontvangt precies wat je op dat moment ook aankunt. Het kan dus ook zijn dat wanneer je de lichtactivatie vaker herhaalt er dan andere thema’s naar voren komen. Zo kun je iedere keer meer licht schijnen op je schuldgevoelens zodat ze jou kunnen gaan vrijlaten en er steeds meer ruimte komt voor jouw levensvreugde.

Extra: Werkboek bij de lichtactivatie

Speciaal bij deze lichtactivatie ontvang je ook een werkboek dat je kan ondersteunen om de lichtactivatie verder te integreren in je dagelijks leven. Zo kun je op een praktische manier verder aan de slag wanneer je daar behoefte aan hebt.

Meedoen?

Voel je dat deze Lichtactivatie Schuldgevoel en levensvreugde iets voor jou is? Dan kun je je vanaf nu aanmelden!

De lichtactivatie en het werkboek zijn vanaf 14 november 2023 beschikbaar in de online academie voor Zelfbevrijding.

Aanmelden kan via deze link

Posted in

Nicole Nefs-Willard

Als holistisch transformatiecoach is het mijn missie om jou te helpen jezelf te bevrijden zodat je weer voluit kunt genieten van het leven. Hierbij richt ik mij zowel op het omarmen van je aardse mens-zijn en het helen van je innerlijk kind als op de verbinding met jouw ziel. Omdat juist deze combinatie zo krachtig en waardevol is.

Geloof jij in karma?

karma

Gebeuren er soms dingen in je leven waarbij je je afvraagt of het soms karma is? Iets wat je steeds weer overkomt, soms net op een andere manier. Dat je op een gegeven moment denkt: dit is wel heel toevallig. Maar is het wel toeval? Of zou er misschien toch meer aan de hand kunnen zijn?

Om deze vraag te beantwoorden wil ik eerst met je kijken naar wat karma in mijn ogen is. En ook wat het in mijn ogen niet is, want er zijn meerdere definities. Uiteraard wil ik je hierbij uitnodigen om te voelen of dit voor jou ook zo geldt of dat het voor jou misschien anders werkt. Want zoals ik wel vaker zeg, het allerbelangrijkste is dat je naar je eigen gevoel en waarheid luistert. Met die afspraak, kunnen we nu het onderwerp karma induiken:)

Wat is karma?

Karma gaat in mijn ogen over oorzaak en gevolg. Als een bepaalde situaties steeds in je leven terugkomt, dan is daar dus een oorzaak voor. En daarmee bedoel ik absoluut niet dat je er dan ook schuld aan hebt, want karma gaat in mijn ogen absoluut niet over schuld!

Het is meer dat er een reden is waarom iets steeds terugkomt. En de reden is omdat je ziel hier iets wil leren. Het wil iets leren omdat het bij je zielsles past of omdat je bijvoorbeeld nog een vorig leven wilt uitwerken, en vaak is dit ook nog met elkaar verbonden.

Wat karma niet is

Ik geloof niet dat je een bepaalde hoeveelheid karma moet aflossen. Bijvoorbeeld als jij in al je vorige levens misschien drie mensen hebt bedrogen, dat jij ook drie keer bedrogen moet worden om het karma in te lossen. Zelf zie ik het meer dat je als ziel ook de andere kant wil ervaren, maar dat dat niet betekent dat je evenveel moet ‘inlossen’.

Karma is geen straf, maar iets wat je wil ervaren omdat je ervan wil groeien. En dat kan soms heel lastig zijn om te accepteren, omdat dit voor jou als menszijn heel pijnlijk kan zijn. Dat betekent echter niet dat het altijd pijnlijk hoeft te zijn om je karma in te lossen. Het kan ook zijn dat kleinere gebeurtenissen al voldoende ingang voor je ziel zijn om hier verder over te leren, maar soms gebeuren er dus wel hele vervelende dingen.

Ik geloof erin dat wij al vele levens op aarde hebben gehad. En dat we allemaal zowel daderlevens als slachtofferlevens hebben gehad. Niemand uitgezonderd. Vanuit je ziel is hier dus geen sprake van schuld, het is de ervaring.

Schuld is iets menselijks, vanuit de energetische wereld bestaat er geen schuld. Dat komt omdat iedereen in essentie liefde en onschuld is. Maar we doen hier op leven mee aan een ‘spel’ waarvan schuld en lijden een onderdeel is. Maar waar tegelijkertijd ook heel veel liefde en vreugde ervaren kan worden. En waar we als ziel een enorme groei kunnen doormaken.

Het leven als leerschool

Dat ‘spel’ hier op aarde zou je ook kunnen zien als een leerschool waar je naartoe gaat. Alleen werkt dit schoolsysteem precies andersom dan wat we gewend zijn op school.

Wanneer je als ziel naar de aarde komt, kies je bepaalde lessen uit die je wilt leren in dit leven. Dingen waar je meesterschap over wilt ontwikkelen. Zoals zelfliefde, vertrouwen of jezelf zijn. Daarbij kiest een ziel de ouders waar dit thema geleerd kan worden omdat het familiethema’s en voorouderlijnen raakt. En ook kijkt een ziel ook naar vorige levens die het nog wil uitwerken.

Karma en terugkerende lessen

In het leven krijg je situaties om je lessen te leren. Niet om je te beoordelen, maar om je de kans te geven om nog meer ervaring op te doen en nog verder te leren. Niet als straf dus, maar als geschenk. Omdat je als ziel dolgraag wil leren en meesterschap wil ontwikkelen op een bepaald onderwerp.

Maar het is dus zonder label van goed of fout, zonder beoordelingen waar je stress van krijgt. Je hoeft niet bang te zijn om het fout te doen en je kunt niet falen. Het leven is een grote school en overal krijg je de mogelijkheid om lessen te leren. Aan jou om te kiezen welke je nu leert, wanneer jij eraan toe bent in je ontwikkeling. Je mag de druk er dus af halen dat alles nu moet en weer genieten van deze school.

Soms lijken situaties niet fijn (en de menselijke ervaring kan heel pijnlijk zijn, dat wil ik zeker niet ontkennen), maar durf je ook te kijken welke les eronder ligt?

Een belangrijke voorwaarde om van je pijnlijke lessen te leren is acceptatie en daarvoor is het belangrijk om te beseffen dat het leven er voor je is. Het overkomt je niet, al voelt dat soms wel zo. Vanaf een hoger niveau kun je zien dat je lessen aan het leren bent. Je hoger zelf (dat deel van je ziel dat nog in de energetische wereld is) en gids hebben dit overzicht ook. Het leven is er voor je.

Durf je dat idee toe te laten? Zonder dat je ontkent dat het heel pijnlijk is geweest. Acceptatie verzacht het lijden. En dan kun je ook de lessen gaan zien.

Wie zijn dan je leraren in het leven?

Mensen en situaties om je heen, en dus ook wat we als ‘karma’ verstaan. Maar ook de energetische wereld (bijvoorbeeld de engelen) en ook de natuur kan je lessen laten zien.

Het fijne is dat je ook een mentor op de school van het leven hebt, dat is je persoonlijke gids. Een andere benaming hiervoor is beschermengel. Het is een persoonlijke begeleider die je hele leven bij je is vanuit de energetische wereld. Je mag altijd om hulp of ondersteuning vragen en je gids oordeelt nooit. Het is een mentor die precies jouw ‘leerdoelen’ voor dit leven kent, al is doel misschien niet het juiste woord, want het gaat meer om de ervaring dan dat je iets moet bereiken.

Je mag plezier hebben op school. Je kunt niet zakken. Er is geen vergelijking met anderen. Je volgt je eigen studietempo, helemaal op jou afgepast. Met leraren die op dat moment bij jouw lessen passen. En met jouw eigen mentor.

Karma en schuldgevoelens

Het inzicht dat het bij karma niet over schuld gaat en dat er ook geen schuld is vanuit de energetische wereld, kan ontzettend bevrijdend zijn. Toch betekent dit niet altijd dat je hierdoor geen schuldgevoelens meer ervaart. Vaak zijn deze schuldgevoelens ook een uitnodiging om te leren over zelfliefde en raakt dit ook dingen uit je voorouderlijn en vorige levens. Dingen die je als ziel hebt gekozen om in dit leven uit te gaan werken.

Wanneer je merkt dat je nog vaak gevoelens van schuld ervaart, dan is dit een kans om te leren en groeien als ziel. Hiervoor mag je het allereerst accepteren, en vervolgens kun je jezelf ervan gaan bevrijden.

 

***

Lichtactivatie Schuldgevoel en levensvreugde

Wil jij jezelf bevrijden van schuldgevoelens? Zodat je de liefde voor jezelf beter kunt voelen, jouw verbinding met jouw bron van liefde en er meer ruimte komt voor jouw levensvreugde? Dan is deze Lichtactivatie echt iets voor jou!

Wat is een lichtactivatie?

Een Lichtactivatie is een audio-opname / helende meditatie die jou begeleidt om jouw Licht verder te activeren. Het is een combinatie van een energetische transmissie en een begeleide healing. Daarbij zal elke Lichtactivatie een ander thema belichten en dus een ander deel van jouw Licht activeren. De activatie helpt jou om ruimte te maken voor de energie, om aanwezig te zijn in je lichaam en om de energie goed te gronden. Vanuit deze gronding kun je je openstellen voor een verhoogde staat van bewustzijn, zodat je de energie van de activatie optimaal kunt ontvangen. Precies zoals passend is voor jou op dit moment in jouw proces.

Je kunt de audio op elk moment beluisteren, gewoon vanaf je eigen vertrouwde plek. 

Thema: Schuldgevoel en levensvreugde

Deze lichtactivatie zal vooral gericht zijn op het tweede chakra. Wanneer dit chakra uit balans is, kun je snel gevoelens van schuld ervaren. Maar het is ook het chakra van je levensvreugde en van je innerlijk kind. Juist door ons licht te schijnen op onze schuldgevoelens, zullen we ruimte maken voor de levensvreugde. Het maakt daarbij niet uit wat de oorzaak is van je schuldgevoelens, of dit uit je kindertijd komt, een vorig leven of een familiethema / voorouderlijn

Tijdens de lichtactivatie zal precies dat aangeraakt worden wat nu in jou geheeld mag worden. Je mag daarbij vertrouwen op je eigen lichaam, je ontvangt precies wat je op dat moment ook aankunt. Het kan dus ook zijn dat wanneer je de lichtactivatie vaker herhaalt er dan andere thema’s naar voren komen. Zo kun je iedere keer meer licht schijnen op je schuldgevoelens zodat ze jou kunnen gaan vrijlaten en er steeds meer ruimte komt voor jouw levensvreugde.

Extra: Werkboek bij de lichtactivatie

Speciaal bij deze lichtactivatie ontvang je ook een werkboek dat je kan ondersteunen om de lichtactivatie verder te integreren in je dagelijks leven. Zo kun je op een praktische manier verder aan de slag wanneer je daar behoefte aan hebt.

Meedoen?

Voel je dat deze Lichtactivatie Schuldgevoel en levensvreugde iets voor jou is? Dan kun je je vanaf nu aanmelden!

De lichtactivatie en het werkboek zijn vanaf 14 november 2023 beschikbaar in de online academie voor Zelfbevrijding.

Aanmelden kan via deze link

Posted in

Nicole Nefs-Willard

Als holistisch transformatiecoach is het mijn missie om jou te helpen jezelf te bevrijden zodat je weer voluit kunt genieten van het leven. Hierbij richt ik mij zowel op het omarmen van je aardse mens-zijn en het helen van je innerlijk kind als op de verbinding met jouw ziel. Omdat juist deze combinatie zo krachtig en waardevol is.

Nicole Nefs-Willard

Als holistisch transformatiecoach is het mijn missie om jou te helpen jezelf te bevrijden zodat je weer voluit kunt genieten van het leven. Hierbij richt ik mij zowel op het omarmen van je aardse mens-zijn en het helen van je innerlijk kind als op de verbinding met jouw ziel. Omdat juist deze combinatie zo krachtig en waardevol is.